Nyaralás, Utazás
A Télen-Nyáron csoport tagja
Elérhetőségeink

Belépés
Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Aktuális utak
Síelés 2016
Thaiföld utazás 2015-2016

Aktuális ajánlatok
2015-2016 síszezon

Utazás előtt

Információk

Hírlevél

További ajánlataink: Bécs   Ausztria  

Bécsi séták 1 napos kirándulás


Adatlap
Kép nagyításaKép nagyítása

Autóbusz Önellátás Városlátogatás Program szerint
Utazás azonosítója:321630
Utazás módja:Autóbusz
Ellátás:Önellátás
Időtartam:1 nap
Az ár tartalmazza:* utazás autóbusszal
* idegenvezetés
Az ár nem tartalmazza:* belépőjegyek
* fakultatív programok
* BBP biztosítás
Térkép
Értékelés

?Értékelés:0
Vélemények:Véleményezze Ön először!
Értékelje Ön is

Körutazás előfoglalásban

A gyorsaság előny!

Azon kedves Utasok, akik időben lefoglalják utazásaikat (40% előleg befizetésével), kedvezményes áron utazhatnak.

Indulás előtt:

60-50 napon belül foglalnak 5% kedvezményt kapnak

90-60 napon belül 6% kedvezményt kapnak

120-90 napon belül 8% kedvezményt kapnak

120 napon kívüli foglalás esetén 10%Leírás

Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Ausztriáig, útközben egy rövid megállással. Délelőtti programunkat az időpontok mellett láthatják. Majd autóbuszos városnézés keretében megismerkedünk Bécs nevezetes építészeti stílusával a Ringstrassen stílussal. A városnézés után szabadidejét mindenki egyénileg töltheti el Bécs belvárosban. 18.00-kor hazaindulás Budapestre. Hazaérkezés a késő esti órákban.
Az adventi utak alkalmával schönbrunni kastélylátogatásra vagy a Hofburg megtekintésére nyílik lehetőség.

Valentin nap Bécsben
2011. február 13.

Schönbrunni kastélylátogatással, romantikus sétával, fakultatív ebédelési lehetőséggel és fakultatív fiákerezéssel.
Fakultatív ebéd: 18 Eur/fő
Faklutatív fiákerezés: 20 Eur/fő 5 fő esetén, 25 Eur/fő 4 fő esetén, 50 Eur/fő 2 fő esetén

Sissi nyomában I.: Schönbrunn és Hermes Villa
2011. április 16., június 11., október 15.

A világörökség részét képező schönbrunni kastély szép fekvésének és építészeti megjelenésének köszönhetően, Bécs egyik legfőbb nevezetességének számít, mely többnyire nyári lakhelyül szolgált a császári család számára. A kastélylátogatás alkalmával 40 termet tekinthetnek meg a látogatók, köztük Ferenc József, Erzsébet császárné és Mária Terézia lakótermeit, ezt követően pedig lehetőség nyílik egy rövid sétára a kastély gyönyörű parkjában. A Hermes Villa idilli helyen, az egykori császári vadászatok helyén, a Lainzi vadasparkban fekszik. Sissi az „Álmok kastélyának” nevezte a villát, melyet férje ajándékozott neki, ezzel ösztönözve feleségét, hogy utazásai helyett több időt töltsön Bécsben. A villa nevét a kertben álló Hermes szoborról kapta, termeiben kiállítás látható a ház történetéről. A házban eredeti bútorokat és Sissi, valamint a császár személyes tárgyait láthatjuk.

Sissi nyomában II.: Hofburg és Hermes Villa
2011. március 15., július 9.

A Hofburg a Heldenplatzon álló épületegyüttes, az egykori császári palota. Egyszerűen csak Burgnak szokás nevezni. Monumentális, tekintélyt sugárzó épületegyüttese évszázadok óta az osztrák főváros egyik dísze. Napjainkban a Hofburgban található az ország miniszterelnökének hivatala, egy jelentős kongresszusi központ, a Wiener Sängerknaben fellépőhelye, a Spanyol Lovasiskola lipicai lovai, valamint több szabadon látogatható gyűjtemény és nevezetesség: a Sissi Múzeum, az Ezüstkamra és a Császári lakosztályok.
A Hermes Villa idilli helyen, az egykori császári vadászatok helyén, a Lainzi vadasparkban fekszik. Sissi az „Álmok kastélyának” nevezte a villát, melyet férje ajándékozott neki, ezzel ösztönözve feleségét, hogy utazásai helyett több időt töltsön Bécsben. A villa nevét a kertben álló Hermes szoborról kapta, termeiben kiállítás látható a ház történetéről. A házban eredeti bútorokat és Sissi, valamint a császár személyes tárgyait láthatjuk.

Bécs különleges építészete: Hundertwasser alkotások és a Gasometer
2011. április 9., szeptember 24.

Elsőként a Hundertwasser tervezte különleges házhoz látogatunk, ami egy társasház Bécs 3. kerületében. Újdonsága a hullámzó, egyenetlen padló, a tetőt fűvel és földdel fedték be, és nagy fák nőttek ki a szobákból, az ágaik az ablakokon nőttek ki. Hundertwasser nem fogadott el fizetséget a ház megtervezéséért, mert szerinte már az megérte, hogy nem épül a helyére valami csúfság. Az épület Bécs egyik leglátogatottabb épülete, ami Ausztria kulturális örökségének is része lett. Innen a Hundertwasser Múzeumhoz sétálunk, mely átfogó képet ad a sokoldalú művész munkásságáról. A ház és múzeum meglátogatása után rövid séta a Duna csatorna partján, majd busszal utazás a szintén a művész által tervezett szemétégetőhöz. Programunk utolsó állomásaként Hundertwassertől elszakadva egy más jellegű különlegességhez, a Gasometerhez, az egykori gáztartályokhoz látogatunk, melyben ma 600 lakás, számtalan iroda, bank és üzlet, vendéglő és egyéb szolgáltatóegység kapott helyet. Egy új kis városrész épült itt fel.

Barokk parkok és kertek
2011. május 14., augusztus 20.

Elsőként a Schönbrunni kastély kertjébe látogatunk. A kastély mellett található egykori császári magánkertekben rengeteg érdekesség vár minket: Pálmaház, Labirintus, a nagyszerű kilátást nyújtó Gloriette és a világ legrégebbi Állatkertje. Innen utunk a Belvedere palotához vezet. Savoyai Jenő herceg az 1700-as évek környékén adott megbízást a barokk kert létrehozására, amely ma Európa egyik legjelentősebb ilyen jellegű parkjának számít. Márciustól augusztusig a Felső-Belvedere 4000 alpesi növényfaj virágzásával kápráztatja el a látogatókat a világ legrégebbi Alpesi kertjében. Ezek után egy különlegesség, Bécs legrégebbi barokk kertje, az Augarten vár minket. A francia stílusban épült park a gondozott, fényűző virágágyásokkal díszített kerti parterr mellett egy nagy kiterjedésű területet is magába foglal, amelyet árnyas fákkal szegélyezett utak hálóznak be.


További ajánlataink: Bécs   Ausztria  


Kapcsolódó utazási ajánlatok